Stránka 1 z 6

Bechterev a zdravá výživa

PoslaťNapísal: Str 13. Apr 2011 13:41:26
od ganco1
Bechterev a zdravá výživa-úvodom...

Veľmi podozrievam zdravú výživu ktorú som začal praktikovať od minulého roku za zlepšenie môjho zdravotného stavu.Je to ešte nedávno ked som chodil z dvoma palicami a prejsť 1km mi robilo obrovský problém a ked som ho prešiel mal som dosť na celý deň...potom som už len polihoval lebo bolesť bola silná aj ked som sedel na stoličke.Ráno som začal jesť iba ovocie a večer zeleninu.Obedy ešte doteraz nemám celkom vyriešené pretože niekedy zjem,síce z pocitom viny-čo dom dá.Ale nie je to správne pretože každá potravina v tom ktorom dni má svoje miesto i svoje opodstatnenie.Každý deň ešte kvôli imunite a prospešnému účinku pre malé klby popíjam čaj alebo kávu z huby Reishi.Predtým som bral tabletky Delagil čo je vlastne antimalarikum aby som trochu uvolnil hlavne krčnú chrbticu.Pri týchto tabletkách si ale strašne poškodzujeme zrak a pre človeka ktorí sa moc nemôže hýbať je zrak ohromne dôležitý lebo dáva veľa možností sebarealizácie a človek potom neupadne na duchu.Už po polroku takéhoto počínania som symbolicky odhodil palice do rieky Poprad-niekedy by sa ešte jedna zišla... a vrátil sa k turistike čo mi veľmi pomohlo hlavne pre stratené sebavedomie.A zvládam aj práce v záhrade aj ked záhradu moc nemusím ale pomôžem rodičom ked treba.
Tu môžte prispievať aj vaše osobné skúsennosti zo stravou čo vám robí dobre a naopak. :dakujem:

Re: Bechterev a zdravá výživa

PoslaťNapísal: Str 13. Apr 2011 13:44:40
od ganco1
o imunitnom systeme

Ak chcete zvysit prirodzenu odolnost proti chorobam, zabezpecte svojmu telu prirodzeny prisun vitaminov a mineralnych prvkov vratane antioxidavtov a prirodnych ochrannych latok, bioflavonoidov, ktore sa nachadzaju v rastlinach. Antioxidanty pomahaju neutralizovat volne radikaly, ktore vznikaju v ramci prirodzenych iochrannych mechanizmov ludskeho organizmu.

Dobrym zdrojom mineralnych prvkov su ryby, hydina, chude maso, nizkotucne mliecene vyrobky, obilniny a strukoviny (hrach, sosovica, fazula)
Betakaroten obsahuju potraviny ako spenat, zemiaky a mrkva.
V nasom jedalnicku by nemal chybat ani syr a vajicka, lebo obsahuju vitamin A
Nedostatok vitaminu B12 zvysuje riziko ochorenia na viacero chorob.
Tento vitamin sa nachadza v mase, vajciach, rybach a obohatenych obylninach.
Vitamin C najdete vo vacsine druhov ovocia a zeleniny. Primerane davky zvysuju hladinu imunoglobinov, ktore vytvara imunitny system.
Imunoglobiny su krvne bielkoviny, ktore sa ako protilatky zucastnuju na boji proti chorobam
Na cinnost imunitneho systemu nevyhnutne potrebujeme aj vitamin D (ktory ziskame z olejnatych ryb), vitamin E (nachadzajuci sa v olivovom oleji, orechoch, avokade, alebo celozrnnych obilninach) a esencialne mastne kyseliny z rastlinnych olejov a rybieho tuku.
Poruchy imunitneho systemu v dosledku nespravnej vyzivy vznikaju najcastejsie z nedostatku zinku. Bohatym zdrojom zinku su tekvicove semiacka a chude hovadzie maso. Najlepsim zdrojom tohto prvku su vsak ustrice.
Vyskumna studia, ktora sa nedavno uskutocnila so skupinou starsich ludi ukazala, ze aj multivitaminove a mineralne pripravky skutocne zlepsuju imunitny system. : )

Re: Bechterev a zdravá výživa

PoslaťNapísal: Str 13. Apr 2011 13:46:12
od ganco1
Ako vybabrať s cholesterolom? 

Zbavte sa nadbytočných kíl 
Pustite sa do boja s nadváhou. S pribúdajúcimi kilami sa zvyšuje aj koncentrácia cholesterolu v krvi. Je dokázaná bezprostredná súvislosť medzi telesnou hmotnosťou a množstvom cholesterolu v organizme. Každý nadbytočný kilogram spôsobuje jeho nárast. 
Na znižovanie cholesterolu je vhodná diéta, pri ktorej dve tretiny prijímanej potravy obsahuje ovocie, zelenina a výrobky z obilnín. Iba jednu tretinu kalórií by ste mali získavať z mäsa a mliečnych výrobkov, ktoré často obsahujú príliš mnoho tukov. 
Obmedzte spotrebu tukov 
Na úroveň cholesterolu v krvi vplývajú tri hlavné súčasti výživy: 
Nasýtené tuky zvyšujúce hladinu cholesterolu v krvi 
Nenasýtené tuky znižujúce hladinu cholesterolu v krvi 
Rastlinné tuky zvyšujúce hladinu cholesterolu v krvi menej ako nasýtené tuky 
Najhoršie sú nasýtené tuky, ktoré pôsobia zhruba trikrát škodlivejšie ako živočíšny cholesterol. Musíte teda obmädziť mäso, maslo, syry a hydrogénované oleje. Jedzte hydinu, mliečne výrobky s nízkym obsahom tukov a nenasýtené tuky (kukuričný, slnečnicový a sójový olej). 
Olivový olej 
Najzdravší je olivový olej. Olivy totiž pravdepodobne ako orechy, avokádo a podzemnica olejná obsahujú nenasýtené tuky, ktoré priaznivo ovplyvňujú množstvo cholesterolu v organizme. 
Nekonzumujte priveľa vajec 
Neznamená to však, že by ste ich mali zo stravy celkom vylúčiť. Optimálne množstvo predstavujú tri vajcia týždenne. Cholesterol obsahujú len žĺtky, takže bielky môžete konzumovať bez obáv. 
Do jedálneho lístka zaraďte fazuľu 
V stukovinách sa nachádza vláknina rozpustná vo vode – pektín, ktorá na molekulách cholesterolu vytvára obal a tak urýchľuje jeho vylučovanie skôr, ako stihne poškodiť organizmus. 
Jedzte ovocie 
Osoby trpiace na nadbytok cholesterolu by mali konzumovať veľa ovocia, ktoré obsahuje pektíny. 
Ovsené otruby, Kukurica 
Ovsené otruby a kukurica znižujú bladinu cholesterolu v krvi podobne ako ovocie s veľkým nožstvom pektínov. 
Dôležitá je aj mrkva 
Mrkva môže rovnako ako veľa ďalších druhov zeleniny (napr. kapusta, brokolica, cibuľa) znížiť množstvo cholesterolu v organizme, lebo obsahuje pektín. Po zjedení aspoň dvoch mrkví denne sa u mnohých pacientov dostal cholesterol na únosnú hladinu. 
Cvičenie 
Cievy upchaté usadeninami LDL sa môžu uvoľniť cvičením. Aktívny pohyb predstavuje jeden z najúčinnejších spôsobov, ako zvýšiť hladinu ochranného HDL a zároveň znížiť koncentráciu škodlivého LDL. Pohyb pomáha organizmu zbaviť sa tukov, ktoré sa doň dostali s jedlom, a súčasne chráni cievy pred usadzovaním zlého cholesterolu. 
Čo s mäsom? 
Červené mäso, ktoré „dodáva“ telu nasýtené tuky, môžu konzumovať aj osoby s chorobami srdca, len nesmie byť tučné. 
Nízkotučné mlieko 
Pite mlieko bez tuku. Určitá chemická zlúčenina v mlieku zbavenom tuku brzdí tvorbu cholesterolu v pečeni. 
Jedzte cesnak 
Surový cesnak znižuje množstvo tukov v krvi. 
Obmedzte kávu 
Osoby, ktoré dlhodobo pili veľké množstvá kávy mali zvýšenú hladinu cholesterolu. Neodhalilo sa, ktorá súčasť kávy je najškodlivejšia, ale za nadmernú produkciu cholesterolu je pravdepodobne zodpovedná látka uvoľňujúca sa pri sparovaní kávy. 
Nefajčite 
U fajčiarov existuje dokázateľná tendencia k zníženiu koncentrácie „dobrého“ cholesterolu HDL. Ak prestanete fajčiť, váš stav sa rýchlo a výrazne zlepší. 
Na záver 
Tak tu ste si prečítali, ako na to... teraz si zoberte mrkvičku, vyložte nožky hore a prečítajte si pár strán z dobrej knižky, či vylúštit krížovku. Aj oddych má svoj terapeutický účinok. ;)

Re: Bechterev a zdravá výživa

PoslaťNapísal: Str 13. Apr 2011 13:48:07
od ganco1
: ) Praslicka posobi ako protijed proti mnohym druhom toxinov (kovove zluceniny, ortutnan, arzen, atd.)
Toxiny su obsiahnute i v mäse zvierat, krmenyho obilim morenym ortutnanom. Su to najmä kurcata, kacky, kapre, pstruhy...
Kurcata su prikrmovane malym mnozstvom arzenu, aby im rychlo travilo. Ten sa v ich organizme uklada a nevylucuje. Takze kvoli davkam jedov, ktore dostavaju, su uz vopred predurcene na uhyn.
Arzen sa uklada v kostiach, preto su ich kosti tmavohnede, krehke.
Na nasom trhu je zavadne kazde mäso, najmä hovädzie, ktore je priamo prepchate mocovinou, ktoru dostava zviera v krmeni. Ta ma pre nas organizmus nedozierne nasledky. Postihuje oblicky, zlcnik. Vsetky produkty z kraviciek (syry, mlieko, smotana, maslo atd), obsahuju nevylucenu mocovinu stale vo vyssom percente. Syry navyse obsahuju kyselinu sirovu, ktore sa pri vyrobe pridava pre potrebnu zrazanlivost. Kyselina sirova ma za nasledok leptanie srdcovej prepazky. Neostava nic ine, nez branit sa bylinkami, hlavne tymi, ktore posobia antitoxicky (petrzlen, rasca, praslicka, mysi chvost a ine).
V tejto dobre ,,biznisu,, naozaj asi nenajdeme nijake zdrave potraviny, pretoze aj to co je akoze zdrave je zase presytene toxinmi z ovzdusia a kyslych dazdov atd... Clovek by naozaj nemohol potom jest uz vobec nic. Pisem to sem kvoli tomu, aby sme si boli vedomi tychto veci, a mohli im aspon z casti predist alebo sa chranit. :-o

Re: Bechterev a zdravá výživa

PoslaťNapísal: Str 13. Apr 2011 13:49:59
od ganco1
:( Niečo o fajčení

Pri výskumoch bolo zistené, že ak človek vyfajčí denne 10 cigariet, za prvé dva roky zostane v jeho organizme asi 2 kg zvyškov popola. Po 10 rokoch fajčenia to sú už 4 kg a po 20 rokoch dokonca až okolo 6 kg. To všetko si predsa niekde v tele musí nájsť miesto. Upchávajú sa všetky telesné kanály: cievy, nervy, svaly, bunečné membrány – čím sa zväčšuje odpor pri prietoku živín a pri odvádzaní odpadových látok z tela. Ak však začal človek fajčiť veľmi skoro, ešte v dobe, keď prebieha intenzívny rast a keď sa zaklady zdravia ešte len začinajú vytvárať, sú nasledky o to zhubnejšie. Za túto predčasnú ,,dospelosť“ v podobe fajčenia a konzumácie alkoholickych nápojov ľudia zvyčajne veľmi draho platia rôznymi chorobami ale i neplodnosťou. Zvlášť nebezpečné je fajčenie pre dospievajúce dievčatá. Napriek tomu že všetci dobre vedia, že fajčenie nikomu neprospieva, pokojne sa ďalej oddávajú tejto pochybnej a zradnej vášni.
Čo sa vlastne deje v organizme pri fajčení? Je treba poznamenať, že stopové prvky sa v organizme vyskytujú v inom fyzikálnom stave než v prírode. Trojmocné železo napríklad môže spôsobiť spomalenie chemických reakcií a obnovy buniek, takže podporuje chátranie organizmu. Aby k tomu nedochádzalo, prostredníctvom vitamínu C sa trojmocné železo mení na dvojmocné, ktoré je naopak životodárnym základom bunečnej činnosti. Jak je známe, základom živej hmoty sú porfiriny, ktoré bez železa vôbec nemôžu vzniknúť. Okrem iného tvoria tiež štruktúrny základ hemoglobínu. Železo obsiahnuté v hemoglobíne na seba v pľúcach viaže kyslík a vo forme oxyhemoglobínu ho potom krvou prenáša až k jednotlivým bunkám. V dobre fungujúcej bunke sa kyslík spotrebováva pri spaľovaní živných i iných látok a pritom sa uvolňuje prebytok oxidu uhličitého. Železo potom na seba viaže tento prebytočný oxid uhličitý a krvou ho odvádza do pľúc, odkiaľ ho vydychuleme do atmosféry. Takže prečo fajčenie tak veľmi ohrozuje naše zdravie? Železo obsiahnuté v hemoglobíne na seba v pľúcach pri fajčení namiesto kyslíka viaže oxid uhoľnatý, čím vzniká karboxyhemoglobín. Ten sa krvou dostáva k bunkám, ktoré potrebujú kyslík a miesto toho sa dusia v prebytku oxidu uhličitého. V týchto extrémnych podmienkach bunka postupne začne fungovať v bezkyslikatom režime a v organizme sa začnú tvoriť anaerobné rakovinové bunky. Exitované atómy vstúpia do chemickej reakcie s voľným molekulárnym kyslíkom a vytvoria voľné radikály, ktoré potom začnú ničiť ďalšie, dosiaľ ešte zdravé bunky.
Okrem toho fajčenie samo o sebe dokáže zničiť 30 ba i viac percent vitamínu C (ale i značný podiel iných vitamínov). Jeho nedostatok môže vyvolať vznik najrôznejších ochorení včetne onkologických a naviac spôsobuje blokádu a znečistenie genetického aparátu bunky i ostatných bunečných štruktúr.
Každý by sa mal zamyslieť nad tým, či chvíľkový pôžitok z vyfajčenej cigarety stojí za to, aby sa toto všetko odohrávalo v našom organizme. :hmmm:

Re: Bechterev a zdravá výživa

PoslaťNapísal: Str 13. Apr 2011 14:45:49
od ganco1
Ako keď kvapká voda na kameň....

Jedným z pretrvávajúcich snov ľudstva je sen o dlhovekosti človeka. V starých letopisoch sa tvrdí, že ľudský organizmus je nastavený na vek 130 – 150 rokov. Teda by sme sa mali dožiť v zdraví a vitalite svojich vnúčat, pravnúčat a prapravnúčat. Dožiť sa ich, radovať sa z nich..............pomôcť ich vychovávať .....pomôcť im po finančnej stránke. Dosť úloh a cieľov na jeden život, čo poviete? A okrem toho je pred každým z nás jeden súkromný cieľ. Osobná potreba dožiť sa čo najdlhšie ako sebestačný jedinec po finančnej, ale aj po zdravotnej stránke. Ako sa hovorí ľudovo.....aby nám slúžili hlava aj nohy.
Zo štatistického hľadiska sa globálne vek človeka predlžuje. V súčasnosti sa dožívame okolo 70 – 80 rokov. Len pôsobenie vonkajších vplyvov, ako je škodlivé ovzdušie, chýbajúce potrebné živiny v strave, znečistené vodné toky, dlhodobo pôsobiaci stres atď. nahlodávajú naše zdravie.
Na eliminovanie týchto vonkajších faktorov začínajú ľudia v súčasnosti využívať aj prírodnú medicínu, ktorá bola v 60 – tych rokoch úplne potlačená syntetickými liekmi. Boli sme dosť zaškatuľkovaní jednotným postupom. Chorý človek dostal PN – ku od lekára a v lekárni lieky. Oznámil na pracovisku, že ostáva doma ležať s Angínou, poslušne vybral lieky, oddýchol si, vyzdravel. Vrátil sa na pracovisko bez problémov..........Každý bol spokojný, aj štát, že sa o svojho občana postaral, aj lekár, že sa pacient vyliečil. Aj pacient, najmä keď si mohol v rámci maródky aj zabrigádovať na svojej či kamarátovej stavbe domčeka. Takto bola prenesená zodpovednosť za zdravie národa na štát. Aj keď to bolo len akési vonkajšie obnovenie zdravia. Prečo? Lebo keď pominuli detské angíny v 50 – ke nás straší cholesterol, infarkt, cievna príhoda, cukrovka, osteoporóza.....diagnóz máme na výber. Vieme, že to spôsobujú faktory, ktoré každodenne vnímame.
Keď by každý deň kvapkala voda na kameň, urobila by do neho dierku, tak aj naše zdravie je ovplyvňované negatívnymi každodennými vplyvmi prostredia. Už to, že si to uvedomujeme, znamená, že s tým chceme niečo urobiť, že sme prevzali zodpovednosť za svoje zdravie do svojich rúk. Určité vplyvy, ako napríklad stres sa eliminujú ťažko. Tak sa snažíme niečo urobiť napr. so stravou. Tu už vidíme postupne pozitívny vplyv na naše zdravie. Čítame literatúru, varíme, experimentujeme. Ale uvedomujeme si, že to nie je mrkvička našich starých materí, keď bola cukrovka chorobou bohatých a neveľmi sa počulo o cievnej príhode, cholesterole a rakovine.
Vrátim sa k prírodnej medicíne ako prevencii. Možno sa s prípravkami nazvanými doplnky zdravej výživy roztrhlo vrece. Ale aspoň si môže každý vybrať podľa svojho uváženia. Takže sa rozhodujeme podľa svojej krvnej skupiny, podľa princípu jin – jang, podľa horoskopu a podľa, ako sa hovorí zdravého sedliackeho rozumu. Toho, a našej uvážlivosti nezaškodí. A je tiež potrebné rešpektovať názor lekárov. Majú vedomosti získané vzdelaním a skúsenosti nadobudnuté praxou. V spojení s alternatívnou medicínou jedinečne zabezpečia individuálny prístup k pacientovi.
Práve týmto smerom sa uberal 7- ročný výskum japonských lekárov. Tím odborníkov preskúmal liečivé účinky huby Reishi Ganoderma lucidum. Táto, už 2000 rokov používaná v starej čínskej medicíne, označovaná ako „zázračná rastlina“ pomáha liečiť a predchádzať mnohým chorobám. Ako sa hovorí, Pánbožko nám dal liečivé rastliny na rôzne choroby. Tieto sa nachádzajú v prírode a vo vhodnom čase sú ľudstvom objavené a používané na akútne problémy. Jedným nastupujúcim je problém imunitného systému človeka. Zoslabený je imunitný systém dospelého jedinca a nedostatočne vyvinutý imunitný systém človeka sa začína ukazovať u malých, ale aj u novonarodených detí. Práve huba Reishi vykazuje vlastnosti stimulujúce a modulujúce imunitu. Zložky obsiahnuté v hube Reishi majú vplyv na zvýšenie produkcie a aktivitu lymfocytov, cytozínov a makrofágov. Zvýšenie aktivity makrofágov má vplyv na ničenie rôznych patogénov ako baktérie, vírusy, kvasinky, rakovinotvorné bunky, toxické zlúčeniny. Tvorí sa tak obranný štít organizmu. Zvýšenie aktivity makrofágov spôsobuje uvoľnenie cytozínov, ktoré zodpovedajú za kontrolu zápalových procesov a stimulujú prácu imunitné ho systému. Súčasná medicína medicína sa tiež stále častejšie venuje civilizačnej chorobe XX. storočia, ktorou je alergia. Huba Reshi, nazývaná Ganoderma lucidum vykazuje antihistaminické účinky v rozsahu alergií s rôznymi príznakmi. Zmenšuje alergickú reakciu pri prieduškovej astme, kožných alergiách a alergiách na lieky. Huba Reishi môže tiež zvestovať príchod novej éry pri prevencii a liečbe onkologických ochorení. Zvyšuje kvalitu života chorým trpiacim nádorovým ochorením. Bolo preukázné zmenšovanie nádorov a metastáz pri doplňujúcej liečbe preparátmi Rieshi a zmiernenie nežiadúcich príznakov pri chemoterapii a rádioterapii. Reishi je známa ako účinný detoxikátor. Odstraňuje nadbytočnú kyselinu mliečnu, nadbytočný cholesterol, zásoby tukov, odumreté tkanivá a nahromadené toxíny. Zvyšuje okysličenie srdcového svalu a znižuje systolický ako aj diastolický krvný tlak. Pretože je to prírodné tonikum zabezpečujúce rovnováhu organizmu, vykazuje tento účinok len v prípade, že je krvný tlak značne zvýšený, nevykazuje hypotenzívny účinok, pokiaľ je tlak v rozmedzí normy. Reishi vykazuje tiež schopnosť zníženia hladiny choresterolu a triglyceridov, ktoré sú hlavnými faktormi pri rozvoji chorôb srdca a krvného obehu. V priebehu používania preparátov Ganoderma lucidum dochádza k značnej redukcii frakcie LDL cholesterolu a ku zvýšeniu množstva frakcií HDL cholesterolu. Za tieto vlastnosti zodpovedajú triterpény. Klinické skúšky potvrdili, že Reishi ovplyvňuje viskozitu krvi a tým predchádza tvorbe krvných zrazenín. Znižuje agregáciu krvných doštičiek vďaka adenozínu, ktorý je farmakologicky aktívnym faktorom. Tieto vlastnosti Reishi majú vplyv na zníženie rizika ochorenia na mozgovú príhodu.
Keď si uvedomíme, že dnešná mrkva už hodnotou nezodpovedá mrkve, ktorú konzumovali naši starí rodičia a keď si uvedomíme potrebu detoxikácie nášho organizmu, rozhodujeme sa pre doplnky zdravej výživy. Pri porovnaní tradičných zdravie a dlhovekosť sľubujúcich rastlín ako sú ženšen, aloe, juka, gingko, ale aj cesnak a čierny koreň, huba Rieshi ich predstihuje vysokou biologickou aktivitou a koncentráciou účinných látok v mg prípravku. Tieto prípravky sa podľa toho rozdeľujú na dve skupiny. Pre ľudí, ktorí si riešia zdravotný problém a pre tých, ktorí sa snažia zdravotným problémom predchádzať prevenciou. Tu sa ukázala vynikajúca spolupráca odborníkov. Títo stanovili dennú dávku huby Reishi ako prevenciu pre akože zdravého človeka. Aby sme ju mohli prijať do svojho organizmu pravidelne a príjemne, táto denná dávka na podporu imunity a pre nastolenie zdravie udržujúcej rovnováhy organizmu je zakonponovaná do šálky čaju, kávy alebo čokolády. Máme teda na výber. Ako kvapka kvapká pravidelne na kameň........tak keď pravidelne pijeme, pijete kávu alebo čaj, doprajte si čaj Roibos obohatený výťažkom huby Reishi a tiež zdravšiu kávu. Jej prednosti oproti klasickej káve spočívajú v tom, že neprekysľuje organizmus, takže ju môžu piť aj ľudia so žalúdočnými problémami, ktorých ako sa hovorí „ páli žáha “ a tiež ľudia, ktorí majú kvôli problémom so srdiečkom kávu zakázanú piť. Táto totiž obsahuje len 10 % kávy a zvyšok 90 % je výťažok huby Reishi. Aj napriek tomu má vynikajúcu arómu a na svoje si príde tu každý, lebo sa môže rozhodnúť pre klasickú, 3 v 1, alebo čokoládovú kávu. Ešte bodka za vetou......liečivé účinky tejto huby sú využívané pri liečbe a akné a ekzémov formou mydla a paradentózy zubnou pastou s príchuťou mäty.
Súčasné výskumy potvrdzujú, že zložky obsiahnuté v hube Reishi majú pozitívny vplyv na zlepšenie kvality zdravia, na dodržanie rovnováhy v organizme človeka a na predĺženie života. Cieľom konzumácie prípravkov s hubou Reishi je udržať si svoje telesné funkcie v optimálnej činnosti a celkovo omladiť organizmus........aby nám dobre slúžila ako sa hovorí hlava aj nohy.
Viac nájdete na http://www.gano-excel.sk Mgr. Mária Ilečková 0918 472 445.

Re: Bechterev a zdravá výživa

PoslaťNapísal: Str 13. Apr 2011 14:49:26
od ganco1
5 etáp pôsobenia REISHI

Ako pracuje REISHI?
Pri užívaní REISHI prebiehajú v tele aktivity, ktoré sa dajú zhrnúť do piatich etáp:
SNÍMANIE – SCANOVANIE TELA ( 1 – 30 dní )
REISHI pomáha objavovať ukryté choroby a toxíny v tele a vedie k regulácii telesných funkcií – objavujú sa reakcie tela, ktoré pomáhajú odkryť oblasti zasiahnuté chorobami.

DETOXIKÁCIA ( 1 – 30 týždňov )REISHI je známa ako „kráľovná všetkých detoxikátorov“ pre svoju silu odstraňovať nadbytočnú kyselinu močovú, kyselinu mliečnu, nadbytočný cholesterol, zásoby tukov, odumreté tkanivá a nahromadené toxíny. Toxíny sú vylučované cez moč, stolicu, pot, kožu, hlien.

REGULÁCIA ( 1 – 12 mesiacov )
V priebehu obnovovacieho procesu sú pozorované určité reakcie tela. Ak sú veľmi silné, znížiť dávkovanie.

VÝSTAVBA ( 6 – 24 mesiacov )
REISHI pokračuje v oprave postihnutých častí tela, posilňuje imunitný systém k väčšej odolnosti proti chorobám, dodáva hlavné prvky a vitamíny k urýchleniu ozdravovacieho procesu.

OMLADZOVANIE ( 1 – 3 rokov )
Konečný cieľ konzumácie REISHI je udržovať telesné funkcie v optimálnej činnosti a navrátiť organizmu mladistvý vzhľad, omladiť organizmus.

Niektorí výskumníci informujú o fascinujúcej a udivujúcej „biologickej inteligencii“. Účinok výťažku reishi sa mení podľa zdravotného stavu. Zdá sa, že reishi „rozpozná“ potrebu organizmu v určitej situácii.

Moderné civilizačné choroby
Onemocnenia srdca a obehu sú zapríčinené poruchou obehu krvi. Úlohou krvi je privádzať kyslík a výživné látky do rôznych častí tela. Niektoré cievy sú prirodzene veľmi tenké, stokrát tenšie ako ľudský vlas. Je tu nebezpečie, že sa cievy zanesú, resp. zapchajú alebo dôjde k zhusteniu krvi a tým k znemožneniu zaplniť tieto cievy. Tým dôjde v dotknutých častiach organizmu k nedostatku zásobenia kyslíkom a živinami. Krv má však aj za úlohu jedovaté látky a produkty odpadu látkovej výmeny žilovým systémom odviesť a v pečeni a v obličkách ich nechať zbaviť škodlivín alebo vypudiť z organizmu. Rozhodujúcu úlohu pre vznik ochorení srdca má arterioskleróza. Artérie stvrdnú a skrehnú, usadeniny v cievach bránia prúdeniu krvi. Príčiny treba často hľadať v zlých stravovacích návykoch, veľa ľudí sa stravuje nevyvážene, veľa je, predovšetkým veľa živočíšnych tukov. K tomu pristupuje veľa rizikových faktorov ako nedostatok pohybu, nadváha, stres, psychické záťaže, vysoký krvný tlak, alkohol a nikotín. Arterioskleróza dramaticky zvyšuje riziko vzniku infarktu srdca a mozgovej porážky. Infarkt srdca vznikne ak zrazenina krvi zapchá niektorú žilku v systéme vencových ciev srdca a tým dôjde k odumretiu príslušnej časti srdcového svalu, pri mŕtvici je postihnutý mozog.
Ochorenia srdcovo obehového systému sú popri rakovinových ochoreniach najčastejšími príčinami úmrtia v priemyslových krajinách, podľa štatistiky na toto onemocnenie zomrie každý druhý pacient.
Reishi potláča únavu.
V rámci výskumov čínski vedci zistili významné zlepšenie stavu pacientov po podávaní reishi pri
týchto symptómoch:
· poruchy srdcového rytmu u 60% pacientov
· krátke dýchanie pri 72,5% pacientov
· angina pectoris pri 84,4% pacientov
· pocit tlaku na hrudi pri 90,4% pacientov
· bolesti a závrate hlavy pri 86,7% pacientov
· pocit chladu pri 73,9% pacientov
· poruchy spánku pri 77,8% pacientov
· únava pri 77,8% pacientov

Dr. Morishige je známy lekár a chirurg a člen renomovaného ústavu pre vedu a medicínu Linusa Paulinga v USA. Je odborníkom na srdce a už niekoľko desaťročí je aktívny vo výskume vitamínu C.
Dr. Morishige v spolupráci s vedcami v tuzemsku a v zahraničí ošetroval dlhé obdobia viacero stoviek pacientov. Obzvlášť účinným sa preukázateľne javí spolupôsobenie reishi a vitamínu C.
Vyliečenie výlučne len pomocou reishi – a to treba zdôrazniť – je nepravdepodobné. Liečba založená iba na reishi nie je zodpovedným riešením. Skutočnosťou však je, že medzičasom bolo ňou úspešne liečených veľa pacientov.

Vplyv reishi na organizmus napadnutý rakovinou Reishi
· pôsobí proti nádorom a stimuluje imunitný systém
· posilňuje telu vlastné obranné mechanizmy
· zmenšuje nebezpečie nákaz
· predlžuje život pacienta
· zmenšuje vedľajšie účinky chemoterapie a ožarovania ako únavu, stratu chuti do jedla a vypadávanie
vlasov
· zmierňuje bolesti
· podporuje regeneráciu
· zlepšuje fyzický stav
· zmenšuje nebezpečie tvorby metastáz
· zvyšuje kvalitu života
· pôsobí ako prevencia pred ochoreniami rakovinou

Reishi v rámci prevencie posilňuje imunitný systém organizmu. Vnútorne regeneruje organizmus na bunečnej úrovni, teda bunky detoxikuje a obnovuje. Tým sa vysvetľuje omladzujúci účinok na organizmus. Nastoľuje harmonizáciu organizmu podľa rovnováhy jing- jang, čo je dôležitý predpoklad, aby neprepukla choroba. Následne to ovplyvňuje a nastoľuje pocit pohody u každého z nás. Tento pocit nám dodáva ďalšiu energiu k riešeniu životných situácií a problémov v našom každodennom živote. Tento pocit vyvoláva očakávanie pozitívneho riešenia situácií a určitý konkrétny radostný pocit z jednotlivých chvíľ dňa ktoré si intenzívnejšie uvedomujeme. Pôsobenie Reishi nám zjasňuje vnemy ako sú sluch, čuch, chuť, vôňa, aj intuícia. Teda keď sa deň skladá z raňajok (rannej kávy).....obedňajšej prechádzky....večerného relaxu.....dokážeme všetko vnímať jasnejšie a vieme sa tešiť, že pohár je do polovici plný a nie prázdny. Je to taký začarovaný kruh, ktorý, keď do neho vstúpime naozaj funguje k nášmu potešeniu.

Re: Bechterev a zdravá výživa

PoslaťNapísal: Str 13. Apr 2011 14:51:46
od ganco1
GANOTEA SOD

Ganotea SOD je nápoj zložený z roibosového čaju (Asphalatus Linealis – latinský názov) z južnej Afriky a extraktu Ganoderma Lucidum. Roibosovému čaju sa tiež hovorí čaj SOD, silný antioxidant, ktorý eliminuje voľné radikály. Príjemná aróma, nevšedná chuť s veľa zdravými zložkami, budete ho milovať!

Farmakologická hodnota

aktívne zložky Ganoderma lucidum
aktívne zložky čaju SOD

Funkcie

- Aktívne zložky Ganoderma lucidum
posilňujú imunitný systém
zvyšujú množstvo kyslíku v krvi
zlepšuje metabolizmus a oživuje telo
zlepšuje zažívací systém
buduje obrannú schopnosť proti alergiám
lieči kožné problémy

- Aktívna zložka čaju SOD
anti-oxidanty znižujú počet voľných radikálov
spomaľujú starnutie
pôsobia ako prevencia proti kožným onemocneniam
podporujú imunitný systém
podporujú správnu funkciu zažívania

Nutriční hodnoty

Kalórie: 7,05
Vápnik: 1,86mg
Proteíny: 0,15mg
Tuky: 0,006g
Železo: 0,09mg
Vitamín C: 1,76mg
Cholesterol: 0mg
Draslík: 6,04mg
Vitamín B3: 0,63mg
Sodík: 2,52mg
Fosfor: 0,014mg


Re: Bechterev a zdravá výživa

PoslaťNapísal: Sob 16. Apr 2011 7:20:49
od ganco1
Co nejlépe jíst před spaním :hmmm:

: ) Znáte to - jste unavení a ospalí, už se vidíte v posteli. Ještě se rychle navečeřet, trochu si dáchnout u TV nebo knížky a pak už hurá do říše snů. Ale ouha - spánek nepřichází. Je vám těžko, musíte znova vstát a jít znova na wc. A pak - usnete až za dlouhou chvíli. Ráno jste rozlámaní, bez energie a bez elánu.

Kde se stala chyba?
Pokud opravdu netrpíme nespavostí k vůli nadměrnému stresu či jiným zdravotním obtížím, bude na vině naše stravování v době před usnutím. Těžká a mastná jídla před spánkem zatěžují trávící systém natolik, že tělo místo zaslouženého odpočinku pracuje na strávení všech složek potravy. Také konzumace kofeinu v odpoledních hodinách může ohrozit kvalitu našeho spánku - kofein přetrvává v těle až 12 hodin.

Jaké jsou tedy rady pro zdravý spánek?

* Jezte jídla v malých porcích průběžně celý den - zajistíte tak stabilní hladinu cukru v krvi a zamezíte pocitu hladu a tvorby zásob
* Večeři si dávejte v pravidelný čas, jezte pomalu, u rodinného stolu - ne u televize
* Večeřte jen lehká a snadno stravitelná jídla - vhodné jsou rýžové pokrmy, zeleninové saláty bez dresinků nebo polévka
* Před spaním vypijte šálek heřmánkového nebo meduňkového čaje - působí jako mírné sedativum
* Omezte konzumaci zpracovaných potravin, nedávejte si k večeři těžká masa s vysokým obsahem sodíku
* Nepřehánějte to s uzeninami a hutným pečivem
* Doplňujte vitamin B6 - ten podporuje produkci hormonu serotoninu, který uklidňuje, dále zařaďte do svého jídelníčku vápník a zinek, které působí jako přírodní relaxanty
* Před spánkem nedělejte nic, co by vás rozrušilo
* Poslední jídlo snězte 3 hodiny před usnutím
:zuby:

Re: Bechterev a zdravá výživa

PoslaťNapísal: Uto 19. Apr 2011 7:27:57
od ganco1
Cukor - sladký jed. :hmmm:
Obrázok
Cukor a biela múka, sa nazýva biely jed......obidve potraviny sa vyrábajú necitlivým a tepelným spracovaním ináč vynikajúcej pšenice, a cukrovej repy, kde celé zrno a celá repa aj s „kožou“ je v biologickej rovnováhe pripravená na priamu konzumáciu pre zdravie človeka. Už sme zabudli na degeneratívne javy tu na Slovensku z minulého storočia, kde bol zdravý a pracovitý sedliak a chorľavý pán s vypaseným bruchom. Pán papal biele koláče a sedliak čierny chlebík. Takže keď sme sa teraz stali pánmi všetci, tak sme prebrali podľa vzoru pánov aj ich koláče, ale aj ich veľké bruchá a s nimi súvisiace choroby a aj hlúpy rozum. Lebo len hlúpy človek si kupuje za vlastné peniaze chorobu a kope si hrob vlastnou lyžičkou.
Prečítajte si zopár údajov , ako nepriaznivo pôsobí nadmerná konzumácia rafinovaného cukru na náš organizmus. Toto je iba pár ukážok od Dr. Nancy Appleton, profesorky, konzultantky na zdravú výživu a autorky kníh o zdravej výžive a zdravého životného štýlu.
Cukor narušuje hladiny minerálov v organizme.
Cukor prispieva k útlmu obranných reakcií proti bakteriálnej infekcii.
Cukor znižuje hladinu HDL (dobrého cholesterolu).
Cukor narušuje vstrebávanie vápnika a horčíka.
Cukor môže oslabiť zrak.
Cukor môže spôsobiť prekyslenie tráviaceho traktu.
Cukor môže urýchliť starnutie.
Cukor kazí zuby.
Cukor spôsobuje zmeny, ktoré sa často nachádzajú u ľudí s žalúdočnými vredmi.
Cukor môže spôsobiť hemoroidy.
Cukor podporuje vznik osteoporózy.
Cukor môže zvýšiť hladinu cholesterolu.
Cukor môže narušiť štruktúru DNA.
Cukor môže prispieť k starnutiu kože a k zmenám štruktúry kolagénu.
Cukor môže spôsobiť šedý očný zákal.
Cukor môže spôsobovať depresie.
Cukor zvyšuje riziko rakoviny žalúdka.
Cukor môže zvýšiť riziko ochorenia na dnu.
Cukor môže viesť k tvorbe ľadvinových kameňov.
Cukor vykrmuje rakovinové bunky.
Cukor môže spôsobiť alebo zhoršiť akné.
Cukor môže znižovať hladinu vitamínu E.
Cukor môže prispievať k rozvoju Alzheimerovej chorobe. :!;